בלוג עיצוב מרוקאי

סיפורו של ״בראד״ ומתכון לתה מרוקאי

סיפורו של ״בראד״ ומתכון לתה מרוקאי

 כל בית צריך קומקום ובמקרה של בית מרוקאי זה יהיה בראד. קומקום תה מסורתי ממתכת מצופה כסף או נחושת לבנה ויש כאלה שמיוצרים בשילוב שניהם יחד מה שעוזר יותר לשמור על חום התה לאורך זמן.

הבראד מיוצר בעבודת יד והעיטורים המעטרים אותו נעשים בידי אומנים מקומיים המתמחים בכך. במרוקו נהוג העשירים נוהגים להזמין עיטורים ייחודים ומשפטים שיעטרו את הקנקן המשפחתי ואותו יוכלו להעביר בירושה מדור לדור. יש אומרים שככל שהברד ישן יותר כך התה טעים יותר.

אז איך מכינים תה מרוקאי? פשוט.

מצרכים לארבע כוסות תה:

- צרור עלי נענע טרייה

- שתי כפות סוכר (כן. זה מתוק)

- תיון רגיל של תה שחורוכמובן מים רותחים

אופן ההכנה:

אחרי שמניחים את הכל בברד, מערבבים טוב עד להמסת הסוכר וממתינים לפחות שלוש ארבע דקות לספיגת הטעמים והניחוחות במים.

את המזיגה עושים מגבוה (חשוב לאחוז את המכסה שלא יפתח) כך נהנים גם מניחוחות הנענע הטרייה וגם מחוויה מרוקאית שאין שניה לה. כדאי להגיש את עוגיות מרוקאיות השלמת החוויה :)