מתכון לדג מרוקאי בטאג׳ין

מתכון לדג מרוקאי בטאג׳ין - DarMarrakech
יש דג מרוקאי ויש חריימה - ההבדל בינהם הוא בעיקר ברוטב.. החריימה לרוב יותר חריף יש בו רסק עגבניות ויותר שמן, הרבה פחות עגבניות והדג המרוקאי יותר מעודן ואליו אפשר להוסיף יותר עגבניות, פלפלים מתוקים ואפילו גזר. מה שלא תבחרו, חשוב שתתארגנו על חלה מתוקה ליד ולפחות שותף אחד שיודע להעריך אוכל טוב :) מצרכים (4 מנות): - 1 פילה דג לבן חתוך למנות  - 4-5 עגבניות בשלות פרוסות לטבעות - 1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות - 2 פלפלים אדומים חריפים חתוך לטבעות קטנות - 8-10 שיני שום שלמות - 1 צרור כוסברה קצוץ  - מלח, פלפל, כורכום - ככה וככה (או לפי הטעם) - שמן קנולה אופן ההכנה: 1. מחממים מעט שמן בסיר, כשהשמן חם, מוסיפים אליו את רצועות הפלפלים המתוקים ואחרי צלייה קלה את פרוסות העגבניות. 2. בשלב השני אחרי התרככות של הפלפלים והעגבניות (כעשר דק) מוסיפים את שיני השום ומנמיכים את האש. 3. בשלב זה אפשר להוסיף את התבלינים, כוסברה וחצי כוס מים לעוד כרבע שעה כשהסיר מכוסה 4. בקערה נפרדת מערבבים שמן, פפריקה, כורכום, מלח וכוסברה לתערובת אחידה. 5. טובלים כל מנת דג בתערובת התבלינים ושמים בסיר, ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה - עשרים דק עד שהדגים מוכנים.  בתאבון!